EÜ MÜH. FAK. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARİHÇESİ

Türkiye’de bir teknik eğitim yardım projesi gerçekleştirmek isteyen Almanya Federal Cumhuriyeti yetkilileri, Türkiye’de yakın dönemde gelişecek endüstri dalının pamuklu tekstil endüstrisi olacağını ve bu endüstrinin de öncelikle en iyi pamuğun yetiştiği Ege Bölgesinde kurulacağını tahmin ederek, 1960’lı yılların başlarında İzmir’de bir Tekstil Mühendisliği Yüksek Okulu kurma girişimini başlatmışlardır.

Bugünkü Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün temelini oluşturan İzmir Tekstil Teknik Yüksek Okulu, Milli Eğitim Bakanlığınca Alsancak stadyumu yanındaki binalarda 10 Eylül 1966’da öğrenime başlamıştır. 1969 yılında İzmir Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’ne dönüştürülen bu Yüksek Okul, 1971 yılında Ege Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 1978 yılında Tekstil Fakültesi olmuştur. 1982 yılında YÖK tarafından tüm üniversiteler yeniden yapılandırılırken, yeniden bölüm düzeyinde çalışması öngörülmüştür.

Ege Üniversitesi Kampüsü’nde Almanya’dan gelen planlara göre inşa edilen ve 1972 yılında hizmete açılan Tekstil Mühendisliği Bölümü binaları 5 ana kısımdan oluşmaktadır.
1. Yönetim Binası
2. Eğitim- Öğretim Binası
3. Laboratuarlar Binası
4. Tekstil Uygulama (Pilot) İşletmesi Halle’leri ve Yardımcı Atölyeler
5. Sosyal Tesisler

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, çalışmalarını Bölümle işbirliği ve iş bölümü içinde sürdüren Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi ile bütünleşik bir yapıdadır.

Bize Ulaşın!

Lütfen mesajınızı yazınız.. En kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır..

Sending