canlı destek

EÜ MÜH. FAK. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TARİHÇESİ

Türkiye’de bir teknik eğitim yardım projesi gerçekleştirmek isteyen Almanya Federal Cumhuriyeti yetkilileri, 1960’lı yılların başlarında İzmir’de bir Tekstil Mühendisliği Yüksek Okulu kurma girişimini başlatmışlardır. Bugünkü Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün temelini oluşturan İzmir Tekstil Teknik Yüksek Okulu, Milli Eğitim Bakanlığınca Alsancak stadyumu yanındaki binalarda 10 Eylül 1966’da öğrenime başlamıştır. 1969 yılında İzmir Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’ne dönüştürülen bu Yüksek Okul, 1971 yılında Ege Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

1978 yılında Tekstil Fakültesi olmuştur. Türkiye’de üniversitelerin YÖK çatısı altında yapılandırılması ile 1982 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü olarak öğretim hizmetini vermeye başlamıştır.

Ege Üniversitesi Kampüsü’nde Almanya’dan gelen planlara göre inşa edilen ve 1972 yılında hizmete açılan E.Ü Tekstil Mühendisliği Bölümü binaları; yönetim, eğitim-öğretim, laboratuvarlar, uygulama işletmesi halleleri ve yardımcı atölyeler den oluşmaktadır.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ