Program Çıktıları
1. Matematik, fen bilimleri ve tekstil ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki teorik ve pratik bilgileri tekstil mühendisliÄŸi problemlerini çözmek için uygulayabilme becerisi.
2. Tekstil mühendisliÄŸi problemlerinin çözümü için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
3. Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi koÅŸullar altında belirli gereksinimleri karşılamak üzere tasarlama ve bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi (Gerçekçi koÅŸullar: Ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, saÄŸlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar vb. )
4. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi.
5. Tekstil mühendisliÄŸi problemlerini belirleme, formüle etme ve çözebilme; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini uygulama becerisi.
6. Mesleki ve etik sorumluluk bilincinin verilmesi, mühendislik çözümlerinin güvenlik ve hukuksal açıdan deÄŸerlendirilmesi.
7. Sözlü ve yazılı etkin iletiÅŸim kurma becerisi.
8. Tekstil mühendisliÄŸi uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda, saÄŸlık, çevre, enerji tasarrufu, kalite ve verimlilik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olma.
9. YaÅŸam boyu öÄŸrenmenin gerekliliÄŸi ve kendini sürekli yenileme bilinci, bilgiye eriÅŸebilme becerisi.
10. Proje, risk ve deÄŸiÅŸiklik yönetimi ile giriÅŸimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma konularının tekstilin farklı alanlarına uygulanabilirliÄŸi hakkında bilgi sahibi olma.
11. Tekstil mühendisliÄŸi uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları geliÅŸtirme, seçme ve kullanma becerisi.
12. Bireysel çalışma becerisi.
13. Bilim ve teknolojideki geliÅŸmeleri izleme ve biliÅŸim teknolojilerini etkin bir ÅŸekilde kullanma becerisi.
Programa ait ölçme ve deÄŸerlendirme planının yalınlaÅŸtırılmış döngüsü