Çerez Örnek

Opsiyonlar

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OPSİYONLARI

Tekstil endüstrisinde çok geniş bir üretim çeşitliliği bulunmakta ve 4 yıllık eğitim süresinde bunların tamamını yeterli bir şekilde öğrenmek olanaklı olmamaktadır. Gelişmiş ülkelerde tekstil mühendisliği öğretimi branşlara ayrılarak yürütülmektedir. Böylece genç tekstil mühendislerinin iş yerlerine çok kısa sürede uyum sağlamaları ve mesleği mezun olduktan sonra endüstride çalışırken öğrenmeleri yerine, endüstride çalışırken üniversitede öğrendiklerini uygulayarak deneyim edinmeleri olanağı sunulmaktadır.

Ege Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği öğrencileri ilk 2 yıl temel fen ve mühendislik dersleri beraberinde ortaklaşa tekstil derslerini tamamladıktan ve Staj 1'i tamamladiktan sonra, bilinçli olarak; – Tekstil Teknolojisi (İplik, Dokuma, Örme) – Tekstil Kimyası ve Terbiyesi – Konfeksiyon Opsiyonlarından birisini seçebilmekte ve son 2 yılda bu seçtiği opsiyonda uzmanlaşarak yetiştirilmektedir.

Türkiye’de öğrencilerine bu fırsatı tanıyan tek Tekstil Mühendisliği Bölümlü Ege Üniversitesi’ndedir.

Tekstil Mühendisliği üretim ve kontrol işlevlerinin iç içe geçtiği bir mühendislik dalıdır. Bu nedenle Tekstil Mühendisliği öğrencileri için uygulamanın önemi tüm dünyada kabul edilmiş bir gerçektir. Bölümümüzde bu gerekliliğin yerine getirilmesini sadece görsel değil gerçek anlamda üretim yapan 7 ayrı birimde gerçekleşmektedir.
1. Pamuk ipliği
2. Yün İpliği
3. Dokuma Hazırlık ve Dokuma
4. Örme
5. Dokusuz Yüzeyler
6. Tekstil Terbiyesi
7. Konfeksiyon Uygulama (Pilot) İşletmelerimizde,

meslek derslerinin uygulamaları, oryantasyon stajı, uygulamalı araştırma geliştirme çalışmaları ve endüstriden gelen istemler doğrultusunda ve kendi satış mağazamız için deneme üretimleri yapılmaktadır.


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ